Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zaterdag 24 oktober 2009

Hey Negrita - Burn The Whole Place Down

Hey Negrita - Vijf muzikale heren uit London, die niet vies zijn van The Rolling Stones, getuige het feit dat de bandnaam één van de songtitels is van Black & Blue van de op leeftijd zijnde bejaarde rock 'n rollers. Drie cd's zijn er inmiddels van Hey Negrita gereleased, waarvan hun in 2008 uitgebrachte "You Can Kick" veel aandacht van de pers genoot. Een cd ook, waarmee de geoefende luisteraar nieuwsgierig werd gemaakt. Het Rootscombo maakt met hun mix van americana/country en blues uitermate aanstekelijke songs, waarbij je in vele gevallen niet stil kan blijven zitten.
Gedurende de tour doken de heren vliegenvlug een Londonse studio in om de feelin' van deze akoestische zetting vast te leggen. Vijf uur kregen ze hiervoor de tijd en zaak was het dan ook om zoveel nummers op de tape te krijgen. Gezeten in een cirkel met enkele microfoons voel je op "Burn the Whole Place"(A real live acoustic smoke out) de energie van hun optreden door de sessie heen. De band liet hun gedrevenheid en de akoestische gitaren, banjo, harmonica en ijzersterke songs het werk doen. Wat we te horen krijgen is de pure rauwheid die ook terug te vinden is tijdens hun shows. Het titelnummer van de cd "Burn the Whole Place Down", tevens het enige nieuwe liedje op de cd, knalt er lekker in en valt op door het pakkende, meeslepende ritme, refrein en harmonieën. Americana (Can't Walk Away, Kathmando, Lay me down) en blues (Room Service, Cold, Rope) en enkele altcountry songs als Nine To Five krijgen door het ongedwongen karakter in de studio, spelend en zingend zonder die irritante koptelefoons, opzwepende interpretaties van de op hun drie albums verschenen nummers. Nu het derde album van Hey Negrita "You Can Kick" veel belangstelling krijgt, had de band ook kunnen besluiten deze cd als bonus toe te voegen. Commercieel gezien, een uitstekende zet. Gelukkig is er besloten tot een aparte release. Alleen het afschuwelijke hoesje en de ontbrekende informatie over de akoestische sessie had beter gekund. Maar ja, we kunnen niet alles hebben!

http://www.youtube.com/watch?v=GeCqIU520us

www.myspace.com/heynegrita
www.hemifran.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten