Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 18 oktober 2009

Heather Bristow - Hope On The VineMomenteel woonachtig in Gloucestershir, Engeland, maar opgegroeid in North Carolina zingt Heather Bristow al op vrij jonge leeftijd en schrijft ze tevens gedichten die veelal over haar eigen leven gaan: opgroeiend in een muzikale familie. Haar vader was tenor, maar door haar stiefvader wordt ze geïntroduceerd in de bluegrass muziek en zingt ze mee tijdens familie feestjes. Nadat Heather is afgestudeerd stapt ze een muziekwinkel binnen in Florida, waarna ze binnen de kortste keren buitenstaat met een fiddle. Inmiddels heeft Bristow met verscheidene Amerkaanse en Engelse bluegrass duo's en bands op het podium gestaan. Ze houdt van de muziek, het spelen en het zingen, met haar aparte zangstijl en stem die een mix is van klassiek, country, bluegras. Het is de wijze waarop Heather een liedje brengt en draagt dat je ieder woord wat ze zingt wel moet geloven.


Met haar drang tot zingen, spelen en songwriting kon een cd dan ook niet uitblijven. Samen met Juno award-winnaar Ben Winship en muzikanten zoals Mike Dowling, Jamie Drysdale, John Lowell en Ivan Rosenberg heeft Heather Bristow met "Hope On The Vine" een produkt neergezet die een muzikale reis beslaat van country, bluegrass en folk. Éen van de hoogtepunten van het album is het lied dat Bristow heeft geschreven op de dag dat het tien jaar geleden was, dat haar vader was overleden: Who's gonna tend your Grave? Begeleidt op akoestische gitaar, banjo en voorzien van hemelse achtergrondvocalen staat dit nummer aan je hart, tevens opgdragen aan ieders dierbaren.That Train won't run heeft een zwaarder onderwerp: Gebaseerd op een waar verhaal gaat dit lied over een zwaar beschonken vrouw die het leven niet meer ziet zitten. De titel zegt verder genoeg. Bloedmooie harmonieën dragen bij tot de kracht van Bristow's eerlijke bluesgrass, country en folkliedjes. Zeer gevoelig en emotioneel klinkt ze in de folksongs Fear of Drowning, Stargazing en de acapella The miner's tale. Tranentrekkend wordt het helemaal in het samen met John lowell gezongen Lonesome Lullaby. Als de laatste tonen wegebben van de vrolijke bluegrasssong Southern Storm komt Heather terug zonder instrument maar met haar schitterende stem somt ze kort een aantal anekdotes op en begeleidt ze het stuk met de daarbij behorende liedjes. Op "Hope On The Vine" van Heather Bristow die merendeels muzikaal is gebaseerd op de akoestische gitaar, banjo en fiddle is het de bluegrass met enkele toefjes folk die de boventoon vormen. Mooi, aangrijpend, maar bovenal lots of great time of listening!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten