Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 27 oktober 2009

Jana Keeley - Trouble



Canada Rules The World Again, concludeer ik na het beluisteren van de debuutschijf van Jana Keeley"Trouble". Die titel slaat overigens niet op de inhoud van de cd, want dat is verre van "Trouble". Opgegroeid in Vancouver tussen een familie, die leeft tussen de beren en het "Wilde Westen, leert ze al snel de jagerskneepjes. Maar Jana maakt liever muziek. Tegen de tijd dat haar ouders dat door hebben is ze al drukdoende liedjes te schrijven. Met een EP in haar bagage trek ze de aandacht van menig concert promoter en zingt ze in de finale van een stierenvechters wedstrijd voor een 20.000 tellend publiek met haar rauwe stem, A Song For Glen, die Jana schreef naar aanleiding van het overlijden van een zeer naar hart liggend familielid. Dit gaat Keeley zo gemakkelijk af, dat ze binnen de kortste keren in de Baker Studio's staat, samen met producer Joby Baker.



Beiden verzorgen de complete instrumentarium (gitaren,drums). Tot het scherpst van de snede geproduceerde "Trouble",lekker semi-rockend in Turning Grey en Rock Creek, de vette bluesrock in This House zijn het de serene songs (The Prairie Song, Broken en The Fall), begeleid op akoestische gitaar, vertellend over haar familie, die het sterkst naar voren komen. Met een stem die een mix is van Melissa Etheridge en Sheryl Crow, heeft ze integenstelling tot de genoemde dames wel het vermogen zich uiterst kwetsbaar op te stellen en ballads om te toveren tot hartverscheurend gezongen Tearjeckers. "Trouble" laat een talentvolle, debuterende dame horen, die weet wat ze wil en haar cd is dan ook een bewogen, persoonlijk plaatje geworden, die lekker rauw tot het bot uit de speaker schalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten