Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 22 oktober 2009

MBird - Over The Bones



Megan Birdsall is een begenadigd singer-songwriter uit Kansas City, die zich veelal ophoudt met de Jazz music. Als Jazz-zangeres heeft Megan met grootheden als Mike Melvoin, Bobby Watson, Russ Long en Bob Bowman gewerkt. Na de release in 2007 van haar tweede cd "Little Jazz Bird" wordt er een zeldzame aandoening aan Birdsall's luchtwegen ontdekt, die met behulp van de KC Jazz Community die geld hebben gezameld voor dit goede doel, hieraan kon worden geholpen. Anders had ze voorgoed haar stem, maar misschien ook haar leven verloren. Herstellend van deze operatie nam ze door de tijd te "doden" haar akoestische gitaar ter hand. Het schrijven van de songs ging daarna vanzelf. Dit side-ways projekt heeft Megan Birdsall onder de naam Mbird uitgebracht, samen met co-producer Jack Sundrud (Poco) en muzikanten als Vince Gill, Carmen Mccae en een aantal locale mandoline en fiddlespelers.



Mbird laat op "Over The Bones" een dame horen, die herstellende en vechtende is met liedjes, die mooi in alle eenvoudigheid zijn. Folk en Jazz worden op deze tien nummers tellende cd met elkaar verweven. Prachtig geproduceerd klinken de songs, mede door de sombere muzikale bezetting. De kracht op "Over The Bones" is Megan's soepele manier van zingen. Met hier en daar een uitstapje naar de swing in Porch Swing en Train Song zijn het de luisterliedjes, de minieme muzikale omlijsting en Mbird zelf, die alle aandacht opeisen. Op een bewogen en emotionele wijze vertolkt ze de songs op deze cd, waar je werkelijk stil van wordt. Hoogtepunt is het afsluitende This Bridge, met een heus kerkorgel in de hoofdrol. Gelukkig voor ons is haar stem bewaard gebleven en kunnen we nog volop van haar gevoelige vibrerende zangcapaciteiten genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten