Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 25 oktober 2009

Heartstrings - In A Land Far Away That Is FairTwee dames in een band uit Saskatoon (Canada), die zich Heartstrings noemen, domineren het geheel in de positieve zin van het woord. Eliza Doyle (zang,banjo) en Melissa Nygren (gitaar, zang) hebben een uiterst verantwoordelijke taak. Elisa is de zangeres van de band, maar beide dames dragen afzonderlijk zorg voor de negen eigen liedjes op "In A Land Far Away That Is Far Away". Heartstrings - een band die bestaat uit Elisa Doyle die over een liefaandoendelijk prachtige stem beschikt. Aangevuld met de reeds genoemde Melissan NYgren (gitaar, zang), Joey Lorer (double bass,zang), Lucas Goets (pedal steel) en drummer Jody Weger is Heartstrings een band, die staat voor een Altcountry/Americana-sound met een vleugje Bluegrass.


Dit tweede album (in navolging van hun debuut uit 2007) bestaat tekstueel uit een cd met een Flying en Prairie Theme. De enige cover is tevens de opener: Amelia Earhart, origineel van Dave McEnery uit 1939. Geen onbekende voor Hank Snow die menig nummer van Dave heeft gecovered. De mix van banjo/pedaal steel/akoestische gitaar, incidentele toevoeging van de fiddle (Ryan Spracklin) en samen met de veelvuldig driestemmig gezongen mooie, prachtige semi uptempo-ballads vormen een wonderbaarlijk mooie basis. Onnodig om liedjes te noemen. Je moet deze cd ervaren en beluisteren om ook overtuigd te geraken over de uitzonderlijk onschatbare rijkdom aan Americana beauties, die op "In A land"... zijn vertegenwoordigd. Valt er dan helemaal niets negatief over deze cd te zeggen? Jawel...een behoorlijk minpunt is zeker dat je 14.97 dollar (bij CDBaby) moet betalen voor een cd, die krap 30 minuten met overigens uiterst prachtige enjoyable rootsmuziek bevat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten