Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 20 oktober 2009

Chad Price - Smile Sweet FaceJon Snodgrass, mede vocalist van Drag The River, verraste vriend en vijand dit jaar al met diens solo album. Nu is die andere hoofdpersoon van DTR van de partij met een eigen schijf. Chad Price is de naam en zijn cd "Smile Sweet Face". Samen met Chris Fogal toog Chad naar de Black in Bluhm studios om tien akoestische tracks op te nemen. In alle pure schoonheid komen Price songwriting uitstekend tot zijn recht in deze akoestische, kale entourage. Zijn stem klinkt rauw en fel in nummers als Cursed, Your Voice Is Music en This War, maar Price zijn ingetogen kant komt naar voren in With Broken Hearts, Your Paralyzed Wings en de afsluiter Going Away. Rick Stef van de band Lucero verzorgd in de laatstgenoemde drie nummers op sublieme wijze voor een schitterende muzikale omlijsting door de prachtige accordion klanken. Menig traantje zal er weggepinkt worden bij Going Away. Zoals Chad Price het zelf zingt : You are my little star. Dat is de heer Price met zijn solo album "Smile Sweet Face" zeker voor ons. Oprecht en gemeend geeft hij zich compleet bloot aan de luisteraar in alle eenvoud, samen met zijn akoestische gitaar. Was ik al hilarisch over de solo cd van Jon Snodgrass maar met 30 minuten was zijn cd te kort, ondanks de toevoeging van dezelfde nummers in een demo-achtige versie. Met 38 minuten aan levenslust en pure kracht komt "Smile Sweet Face" hiermee door de test en het gebodene op het schijfje is zo van uitzonderlijk grote klasse, dat Chad Price trots hierop mag zijn. Wij zijn het zeker!


Jon Snodgrass en Chad Price zijn samen met Chris Wollard & the Ship Thieves op 18 december te zien en te horen in Winston, Warmoesstraat 123-129 in Amsterdam.
ttp://www.suburbanhomerecords.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten