Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 22 oktober 2009

Kyle Aden - Hello Again Kind Stranger



Met de woorden van Scott Mckenzie's Are You Going to San Fransisco in gedachten houdend, zeg ik ja...zeker om een bezoekje te brengen aan Kyle Alden, die aldaar gevestigd is, wiens stem vergelijkingen vertoont met Ron Sexsmith, Neil Young en Thomas Denver Jonsson. Vanaf de jaren negentig treedt Kyle veelvuldig op met ierse muzikanten en levert hij vier cd's en een EP af. Zijn vijfde cd "Hello Again Kind Stranger" die aanvankelijk vorig jaar zou worden uitgebracht kwam in het gedrang, omdat Alden met een compleet nieuw ander album op de proppen kwam. De enige oplossing was het opschuiven van de releasedatum van dit album.



Samen met producer, bassist en pedaalsteel muzikant Robert Powell, drummer Paul Revelli en incidentele bijdragen van accordioniste Suzie Rothfield Liz Stires voor de background-vocalist verblijdt Kyle Alden ons met een elftal aan americana en folk-rock songs, die qua stijl aan Neil Young's Harvest lp doet denken. Bloedstollende liedjes met eveneens vlijmscherpe teksten in Wanted You too, Buckeye Song en How Long worden op een prettige manier afgewisseld met een tex-mex song en 1 van de vele hoogtepunten (Wedding Cake Smile) en een lekker fris deuntje wat niet uit je kop te branden is (Hollywood Sign). Kyle, solo op akoestisch gitaar in het aangenaam wegluisterende Pay No Mind laat tevens een veelzijdige zanger/muzikant zien. Het absolute hoogtepunt is de anthem Mockingbird Blues, een spannend, lazy song, die door de vele gitaarsolo's wederom raakvlakken met Neil Young's Words (van de lp "Harvest") vertoond. Een werkelijk mooi uitgebalanceerde cd heeft Kyle en zijn bevriende muzikanten met "Hello Again Kind Stranger" afgeleverd. Ook deze mag aanschuiven aan de tafel bij de topfavorieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten