Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 19 oktober 2009

Old Lost John - FacelessWat moet je denken als je een cd in handen krijgt van Old Lost John met een titel als "Faceless". Op de voorkant van de hoes bedekt hij zijn gezicht. Het is allemaal niet zo mysterieus als je denkt. Verderop lezen we in het hoesje dat we niet met één of andere bebaarde oudere John te maken hebben maar met Tomas Thunberg, die inmiddels een aantal ep's en cdr's heeft uitgebracht.


"Faceless" is thunberg's officiële folky debuut cd die kenmerkt door de eenvoudige, doch karaktervolle toonzetting van het geheel. Met een mysterieuze, stripped sfeer die de gehele cd uitademt kom je in de buurt van Willard Grant Conspiracy en Leonard Cohen. Ontdaan van alle opsmuk laat tomas op "Faceless" een uitermate broeierig en bloedstollend geheel horen. Zoals Tomas al zingt op Railway Car "make myself misunderstood", of in Nothing Good (don't get any closer), door zijn gevoel van spanningsopbouw creërt hij zijn eigen mystieke wereld, gecombineerd met de pomporgel, mandoline en akoestische gitaar. Tien nummers lang en incidentele bijdragen van o.a. Frida Eklund en Thomas Denver Jonsson houdt Tomas Thunberg met zijn Dark Folk op "Faceless" de luisteraar in zijn greep. Een cd zonder enig teken van verveling, waarvan ik geen moment naar het einde snakte. Éen opmerking wil ik wel plaatsen: deze verhalenverteller uit Zweden vertolkt zijn songs op een eigen welbespaakte manier, die misschien wel te herkenbaar zou worden op toekomstige releases.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten