Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 21 oktober 2009

Lainie Marsh - The Hills Will Cradle Thee


Emmylou Harris beschreef haar ooit als: "A cross between Laura Nyro and Rickie Lee Jones, with a bluegrass element lurking". Momenteel woonachtig in Nashville is Appalachian Folk artieste Lainie March geboren in Boston. Daar haar studie afmakend verruilt ze Boston in 1990 voor Nashville om aldaar met haar toenmalige band The Cool Miners o.a. op The Mountain Stage te mogen staan. Met producer Larry Jefferies en een reeks van lokale onbekende en bekende gastmuzikanten zoals Ketch Secor (Old Crow Medicine Show) Pedalsteel speler Bucky Baxter en Kent Goodson (George Jones) heeft Lainie voor ons een 11-tal songs geschreven, die een mix bevat van country, oldtimey, bluegrass en folk.



Op haar cd "The Hills Will Cradle Thee" wordt Folk en bluegrass samengebracht. Duidelijk herkenbaar is dat in de mooie opener Jalopy, Banjo Moon (Geïnspireerd door een Ricky Skaggs concert) en Dream of a Miner's Child. Een countrynummer als A ways To Go is op het lijf geschreven voor Emmylou Harris, zal zij ook gedacht hebben toen ze het nummer in 1993 het lied opnam voor haar cd "Cowgirl's Prayer". Een schitterend opgebouwd country/bluegrass song, zeker door de banjo, akoestische gitaar, mondharmonica instrumentarium. Heerlijk way back to the fifties gaan we in de lazy Misty Jumper (Lainie in de rol van een nachtclubzangeres) en de gospel song Elijah's Chariot vrolijkt de boel nog even op om vervolgens in een Rickie Lee Jones stijl met het titelnummer van de cd de deur van de studio achter haar dicht te doen. "The Hills Will Cradle Thee" is een mooi, rustiek geproduceerde cd, waar geen ruimte is gelaten voor veel opsmuk of tierelantijnen. Doordat de bluegrass mooi is verweven in de folk of country is deze schijf dan ook een uitstekende aangelegenheid voor mensen die niet zo op hebben met dit genre en eens een luisterrijke ervaring willen ondergaan met Lainie Marsch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten