Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 28 oktober 2009

Alternate Route - Cozumel Moon



Texas is the place to be als we de woorden van het Texastrio Alternate Route mogen geloven. Bestaande uit Steve Thrower, Davird Roork en Stand Davidson staat deze band voor orginele roots en americana muziek, gecombineerd met bluegrass invloeden. Al met al een prettig gegeven. In de studio van A & S Music heeft het trio met producer Caylan Daughrity in navolging op de in 2005 uitgebrachte debuutcd "Bait Shop Beauty" de opvolger "Cozumel Moon" opgenomen. Leadgitarist en vocalist David Roork is voor het leeuwendeel verantwoordelijk voor de aanwezige songs op de nieuwe cd en samen met Steve Thrower nemen zij de zang voor hun rekening. Twee vocalisten in een band geeft altijd wel een prettige afwisseling. Je zal op "Cozumel Moon" niet een spetterende elektrische gitaarsolo vinden, maar wel prachtig gezongen harmonieën.



De combinatie van Rhytmn gitaar en de mandoline leggen de basis in het titelnummer, een zonnig lied die geschreven is op een avond dat zij tijdens één van de vele trips op het Eiland Cozumel naar de zeer aanwezig zijde maan keken. Daar zit een liedje in, vond Thrower. Het nummer wordt gekenmerkt door het zeer mierzoete karakter en mooie samenzang. Wat hierna volgt is relaxte rockabilly (Over Easy, Islang Song en Vanilla Moon), Blues tot het bot in Hot Soccer en Keepin' the Brother down, maar de hoofdmoot is weggelegd voor de americana/carribean songs...Beer Dirty..Texas Hold Em en Draggin Up. Een Hawai-achtige sound ontwaar ik tijdens de beluistering van "Cozumel Moon". Nergens gaan de songs over de schreef. Normaliter zou ik mij aan het iets te brave karakter storen, maar door de zeer ingenieus geschreven liedjes en de perfect op de maatgesneden geproduceerd geheel klinkt deze cd als (Americana) muziek in de oren. Aan de binnenkant van de hoes worden we opgevrolijkt door een foto van het eiland Cozumel. Met de opgewekte carribean en mexiaanse muzikale klanken waan je als het ware op het eiland.

http://www.alternatert.com/
www.cdbaby.com/cd/AlternateRoute1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten