Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 29 oktober 2009

Merrick Section - Merrick SectionEr hebben dit jaar vele onbekende lokale debuterende artiesten zich gepresenteerd. Het is nog steeds een komen en gaan van de muzikanten die om aandacht schreeuwen. Het uit Massachusetts afkomstige trio Merrick Section is er één van. De longtime bevriende gasten zijn Jim Walsh (drums, akoestisch gitaar, zang), Tom Doherty (akoestisch en elektrische gitaren, zang) en Jeff Burch (akoestisch/elektrische gitaren, zang). Power-songs (southern rock) worden afgewisseld met Americana (Jayhawks/Wilco) muziek. Als Merrick Section de elektrische gitaren laten snoeien in Another Invitation, Lucky Stars, Another Intervention en Mandalay zijn ze op hun best met aanstekelijke op de rockleest geschreven nummers. Wilco-achtige songs zijn ook op het debuut aanwezig: A Crested Wave, Hunter, Promises en You Can't. Wat ik ook van genoemde band vind, valt ook op bij deze liedjes. Het heeft wel iets, maar ze komen over alss vluchtig in elkaar gezette songs. Ze blijven niet hangen.


Incidentele bijdragen op o.a. keyboards zijn van producer Jim Fogarty. Zangeres Christine Andrews moet maar spoedig ingelijfd worden bij Merrick Section, want ze is de hulp in de huishouding op het uiterst krachtig, maar o zo mooie ballad Cross On The Highway. Éen van de vele hoogtepunten die deze afwisselende cd zich herbergt. De semi-akoestische Mary Maudlin en Northeast Ghost sluiten aangrijpend het debuut af, wat een trio muzikanten laat horen, die van wanten weten. Het mag allemaal iets scherper, smeriger. Dat is de vingerwijzing aan het adres van producer Jim Fogarty, die een mooi afgeronde sound heeft geproduceerd. Alleen, het mag iets minder vlekkeloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten