Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 9 november 2009

Brown Bird - The Devil Dancing



We mogen ons weer gelukkig prijzen. In vijf jaar tijd heeft Brown Bird alweer zijn vierde cd uitgebracht genaamd "The Devil Dancing". Nog steeds floreert de eigenzinnige David Lamb als zanger met zijn diep en donkere klanken. David heeft met zijn band op deze tweede schijf voor Peapod Recordings gekozen voor iets meer toegankelijkheid in de liedjes van Brown Bird. Opgenomen in de Hogfarm Studios in Biddeford en Peapod Record Studio in Portland heeft men samen met engineer Ron Harrity gezocht naar een gevarieƫrder geluid. De toevoeging van Micah Blue Smaldone op staande bas aan het al bekende geluid is een opmerkelijke, maar uitstekende keuze. Hierdoor zijn de folknummers doorspekt met jazz-invloeden denkend aan Tom Waits. Jeremy Robinson die zich herhaaldelijk op de accordion manifesteert laat de band de folk vermengen met de Klezmermuziek.
De donkere en Low-fi sound op voorgaande cd's is ingeruild voor een pakkend en voller geluid. Deze vierde schijf bevat naast de nodige capriolen van David Lamb ook liedjes met violiste/vocaliste Morgan Eve Swain en Jerush Robinson op de cello in de hoofdrollen. Mike Samos op de dobro en lapsteel zorgt voor de nodige altcountry in de songs. Deze cd heeft iets broeiends en vasthoudends. Ontegenzeggelijk mooie sfeervolle folkliedjes afgewisseld met de nodige andere muzikale stijlen. David Lamb is een unieke persoonlijkheid. Ik blijft mij verbazen over de hoogstaande kwaliteit van The Devil Dancing.

David Lamb wil met zijn Brown Bird touren in Europa wat zou moeten resulteren in een show op 2 februari 2010 in Paradiso in Amsterdam, samen met The Low Anthem. Hiervoor is geld nodig. Binnenkort is meer over de geldinzamelingsaktie te vinden op de myspace pagina van de band. Als je via gelddonatie helpt de band naar Europa te laten komen voor de tournee krijg je als dank een cd met onbekend Brown Bird nummers cadeau.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten