Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 25 november 2009

Jake Armerding - Her



Op vijfjarige leeftijd leert de uit Boston afkomstige Jake Armerding viool spelen. Op latere leeftijd raakt hij steeds meer geïnteresseerd in bluegrass. Hij speelt viool op drie albums van de band Northern Lights. Het is verrassend te noemen als Jake in 2003 zijn debuutalbum uitbrengt met eigen folkpopliedjes. Die koers is hij altijd blijven varen en is ook terug te vinden op zijn nieuwe, inmiddels al weer vijfde schijf "Her".Deze plaat staat vol liefdesliedjes. Hij is duidelijk geïnspireerd door zijn geliefde met wie hij vorig jaar trouwde. De elf songs zijn live opgenomen in een boerderij. Armerding werd tijdens de opnames begeleid door gerenommeerde muzikanten als Zack Hickman (staande bas), Paul Bessenbacher (piano), Kevin Barry (electrische gitaar) en Mark Erelli (gitaar).
Jake Armerding brengt met zijn diepwarme stem intieme en aangename nummers als I Came Upon Some Love Today, The Weight Of You en The Coastline. Laatstgenoemd nummer wordt mede gedragen door de mooie vocale bijdragen van Rachael Davis. De overige acht gedegen nummers worden tevens prachtig ingekleurd door de bescheiden ritmesectie. Songs die de juiste rootssfeer ademen. De schitterende folkpop-melodieën blijven door de hoge kwaliteit in je hoofd hangen. Jake heeft, ondanks het gevoelige onderwerp, nergens gebruikt gemaakt van de traditionele clichés. "Her" is dan ook een geslaagd luistermoment dat ik graag over wil blijven doen.

http://www.jakearmerding.com




Geen opmerkingen:

Een reactie posten