Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 4 november 2009

Scott Pryor - Theater For The Weary



"An invitation to pay attention", zo denkt singer songwriter Scott Pryor uit Philadelphia over zijn eigen muziek. Zijn stem en muzikale benadering komen dicht in de buurt van Leonard Cohen, M. Ward en Al Stewart. Bekend door zijn werken met o.a. Norah Jones, Joseph Parsons en Amos Lee nam producer Devin Greenwood Scott Pryor onder zijn hoede. Samen met bevriende kennissen uit plaatselijke bands heeft de songsmid met de opvolger van zijn debuutcd "Suggestions for the Tailor" een fijn beluisterbaar produkt neergezet.
Moeilijke onderwerpen vermijdt de heer Pryor op "Theater for The Weary". Liefde en pijn laat hij in zijn akoestische en spaarzaam begeleide songs weerklinken. Als folkzanger voelt Scott zich als de nieuwe Bob Dylan in Aida en Luna, maar "dreigt" hij een hit te scoren door een goedgekozen promotie met het meezingbare en prettig klinkende Hard Work For The Bees. Het zijn de luisterliedjes The Summertrade,Love Song For The Morning en het titelnummer van de cd, die je op het puntje van je stoel laten zitten. Pryor en producer Greenwood weten de invulling van het instrumentarium uiterst klein te houden, maar geven de akoestische gitaar, piano, drums en incidenteel de pedal steel toch de nodige aandacht op Pryor's tweede cd. Hij heeft de beschikking over een gevoelig, emotioneel en sympathiek stemgeluid, dat door Devin uitstekend op dit album wordt gebruikt. "Theater for the Weary" klinkt subtiel en is gevuld met juweeltjes van schitterende folk en americana songs, die je als luisteraar laat wegzweven op de muzikale kleinoden van singer-songwriter Scott Pryor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten