Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 9 november 2009

Jim Dyar Band - Magical Land



De muzikale ingrediënten die terug te vinden zijn in de muziek van de Jim Dyar Band zijn americana, bluegrass en countryrock.Een band uit Californië die onlosmakelijk is verbonden met Merle Haggard's Band The Strangers. De huidige line-up heeft hun sporen ruimschoots verdiend in de diverse muziekstijlen en zijn dan ook van alle markten thuis. Dat laten ze op de debuutcd "Magical Land" goed horen. Tijdens de beluistering is het een feest van herkenning met invloeden te over van Merle Haggard tot The Byrds. Een cd die in de studio zorgvuldig is gearrangeerd met een eigen karakter.


Met de drie liedjes Ridgeview, Ain't No Time en het titelnummer zijn deze prettige en vrolijke countrystarters afkomstig van een debuut, die garant staat voor vele afwisselingen. Naast de countryrock en stevig snoerende gitaren staat in nummers als What Am I Gonna Do en Gone zangeres Torri Pratt in de schijnwerpers. Zij deelt een ieder een gevoelige tik uit met haar doordringende en vertederende stem. Jim Dyar band produceert een lekker wisselend countrygeluid. Orgel, viool, scherpe gitaarsolo's, zangeres Pratt met een uiterst soulfull bereik en bandleider Jim Dyar die beschikt over een helder kleurende stem. Hey, Are You OK? vragen Jim en Torri zich af in het afsluitende Walkin On A Ledge. Met ons gaat het zeker goed. "Magical Land" is genoeglijk om te horen en het beluisteren meer dan waard. Je gaat zeker vele plezierige countryuren beleven met deze schijf.

http://www.jimdyarband.com/
www.myspace.com/jimdyarmusic
www.cdbaby.com/cd/dyarjim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten