Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 22 november 2009

Marshall Drew - A Million Different Shades

Marshall Drew uit Clarksdale, Mississippi, was vijf jaar, toen hij de eerste klanken produceerde op zijn akoestische gitaar. Op zijn achtste had hij al een nummer geschreven. Het heeft nog tot zijn vijfentwintigste geduurd voordat Marshall Drew zijn debuutcd "A Million Different Shades" uitbracht. Hij is duidelijk beïnvloed door Bob Dylan, The Byrds, Tom Petty, Bruce Springsteen en Neil Young. Het is een plaat die vol staat met fris klinkende muziek die uitermate herkenbaar aandoet. Op zijn debuut-cd kreeg Marshall hulp van Jesse Scheider (gitaar), Walt Busby (gitaar), Richard Crisman (basgitaar) en Tommy Hubbard (drums).

Bij de beluistering van de folkrockliedjes kreeg ik flashbacks, die mij deden terugdenken aan vervlogen tijden van The Byrds. De Gretsch-gitaar speelt in deze liedjes een dominerende rol. Nummers als de folkrock meedeiners Further Down The Road en A Million Different Times zijn op het lijf geschreven van Bruce Springsteen. When Tomorrow Comes heeft een uiterst trage opbouw en houdt de spanning tot het eind erin. De talentvolle Marshall Drew schrijft pakkende songs, die zich meteen nestelen in je hersenpan. "A Million Different Shades" is dan ook een album, dat je na beluistering niet snel zal vergeten. Verwacht geen verrassende en vernieuwende klanken. Herkenbaarheid en back to the roots staan voorop.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten