Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 5 november 2009

Curtis Harvey - Box Of Stones



We worden dit jaar overladen met uitstekende akoestische solo cd's. Van Kris Kristofferson en Chris Smither tot John Gorka. In het rijtje past met gemak het debuut-album “Box Of Stones” van Curtis Harvey. Hij is afkomstig uit de opgeheven band Rex, die garant stond voor een mix van indie-rock en americana. Curtis Harvey is als solo-artiest teruggekeerd naar de basis van de folk. Zijn gedreven songs gaan vaak over zijn familie, waarbij traditie en originaliteit hand in hand gaan.



Mooie intense nummers zijn Bag Of Seeds, On Top en Words. In het live opgenomen nummer Seen krijgt Curtis, alleen begeleid door een akoestische gitaar, steun van het meezingend publiek. Harvey laat zich niet gemakkelijk met zijn gitaar en banjo in een hokje stoppen, ook al doet hij met zijn gruizige stem bij eerste beluistering denken aan een jonge Dylan. De melodielijnen van de twaalf songs zijn over het algemeen complex te noemen, hoewel “Across The Sea” makkelijk beluisterbaar is en zelfs een bescheiden meezinger zou kunnen worden genoemd. “Box Of Stones” is een interessant debuut dat menige luisteraar direct bij de strot zal pakken, maar dat zal ongetwijfeld niet voor iedereen gelden. Daarvoor is dit debuut toch te eigenzinnig.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten