Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 15 november 2009

The Trapps - Cheap Seats



De naam The Trapps lijkt eenvoudig te zijn gekozen. De leden van deze band komen uit New Paltz, New York. In de buurt van hun woonplaats ligt de Shawangunk Mountain Range, een bekend gebied voor bergbeklimmers, die vaak improviserend hun koers naar boven uitzetten. Een riskante onderneming, zo probeert de groep met de naam duidelijk te maken. Sean Schenker (zang en gitaar), Jason Sarubbi (zang, staande bas en elektrische gitaar), Warren Gold (slide en leadgitaar) en Seth Moutal (zang, drums) formeerden The Trapps in de winter van 2003. De roots van de vier heren zijn geworteld in de americana, folk en rock ’n roll. Het debuut "Good Luck Or Goodbye" (2006) wordt gevolgd door het zojuist uitgekomen "Cheap Seats". Voor deze nieuwe plaat werd een beroep gedaan op een aantal gastmuzikanten. Jeremy Lawton (pedal steel, dobro, orgel en piano) Tracy Bonham (viool) en Stuart Breed (tamboerijn) zorgen voor een vol en afwisselend geluid. De stem van Sean Schenker heeft een treffende overeenkomst met die van zanger Phil Collins van Genesis. De twaalf composities van Schenker zijn stuk voor stuk juweeltjes. Het zijn teksten die mij na aan het hart liggen. Verhalen over geboorte, liefde en dood passeren de revue.
Overstuurde gitaren, prachtige harmonieën en ingenieuze songs die op uiterst emotionele wijze worden gezongen zijn de kenmerken van de nieuwe cd. De hooggekwalificeerd uitgevoerde nummers zijn te omschrijven als een mix van Jayhawks, Black Crowes en Wilco. Koude rillingen zijn er in de nummers Never Quint, The Return en de titelsong van deze cd. Donker en relaxt van toonzetting, ondersteund door machtig mooie samenzang van de vier heren. Het zijn de sterkste punten van The Trapps. Een gastrol is weggelegd voor Tracy Bonham met haar opzwepend vioolspel in Too Late To Play Games. Op "Cheap Seats" is de altcountry verweven in americana en folkrock. De cd laat een band horen met verrassende contrasten in de sound. Van experimenteel en emotioneel tot aan een simpel akoestisch folkliedje. Een heerlijke en mooie cd die ik aan kan bevelen aan elke rechtgeaarde muziekliefhebber. Ga zelf eens op ontdekkingsreis. Beklim samen met The Trapps de toppen van de bergen in New Paltz.

1 opmerking:

  1. Thank you for the fine review -- Ron (father-in-law to Sean)

    BeantwoordenVerwijderen