Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

dinsdag 10 november 2009

Majors Junction - Good VS Evil




Uit Chicago komt een band die in de country, bluegrass en folk maar ook met rockabilly liedjes uitstekend tot zijn recht komt. Majors Junction is vanaf 2003 aktief in het muziekwereldje. De groep wordt gevormd door het echtpaar Mike Mulcahy en Heather O'Brien, die met hun stemmen de band een hartverwarmend geluid meegeven. Mike schrijft grotendeels de liedjes zelf. Kiley O'Brien, de zus van Heather, neemt de schitterende harmonieën voor haar rekening. Ira Sussman (staande bass) Colin Williams (drums) en Matt Gaandurski (gitaar) complementeren een groep, die door de positieve bijval tijdens concerten besluit om in het eerste jaar van het bestaan meteen al een debuut-cd op te nemen, met als titel "A Desert Oases". Drie jaar later volgt "Confluence". Het album krijgt in Amerika veelbelovende recensies. De cd staat vol nummers, die variëren van uptempo rocksongs tot aan prachtige countryballads.

Op "Good Versus Evil", dat een paar maanden geleden uitkwam, blijkt de muzikale progressie verder toegenomen. Johnny Cash viert hoogtij in liedjes als The Truth, Soft Rain, My Baby's Gone en I Still Want Her Back. Mulcahy's stemgeluid is duidelijk beïnvloed door de heer Cash. De semi-akoestische countryrocker Asteroid 1950 en het rustpuntje Good Versus Evil met een hoofdrol voor Allie Kral op viool zorgen voor de broodnodige afwisseling, maar er had meer van die momenten op de cd mogen staan. "Good Versus Evil" zit muzikaal goed in elkaar. De nummers blijven na een aantal beluisteringen zeker hangen, maar er wordt te weinig met Mike's opvallende stemgeluid gedaan.

www.myspace.com/majorsjunction

www.cdbaby.com/cd/majorsjunction3



Geen opmerkingen:

Een reactie posten