Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 6 november 2009

The Old Man & His Po' Buckra - Taxes



Uniek en wereldvreemd: deze woorden staan voor The Old Man & His Po' Buckra. Op zijn akoestische gitaar en de cajon, waar hij op zit, bonkt de grommende ‘oude man’ het ene na het andere ritme. Bijgestaan door zangeres Zeena Koda en percussionist Gregory Szaro van de progressieve rockband Aphonia produceert hij akoestische groovy ritmes, die op het eerste gehoor eigentijds aandoen.
De stem van de ‘oude man’ kraakt en gromt als een Leonard Cohen die zwaar verkouden is. Het zou ook de Grote Boze Wolf kunnen zijn die in alle acht nummers Roodkapje aan het verslinden is. Gebrek aan muzikale creativiteit kun je dit drietal niet verwijten. Het pakkende refrein in "Monkey Paw" of de roep om hulp in "In Love With The Devil" is uitermate geschikt als soundtrack voor een horrorfilm. Op mij kwam de cd van The Old Man & His Po' Buckra over als huiveringwekkend en angstaanjagend maar tevens buitengewoon inventief en origineel. Je oren gaan er wel van tuiten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten