Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

vrijdag 6 november 2009

John and Rachel Nicholas - Here You Are





Wat zijn voor mij de essentiële punten die een goede cd typeren? Het gaat mij vooral om passie, gedrevenheid en diepgang. Ook belangrijk is natuurlijk de producer, mits die de oorspronkelijke sound weet te behouden. De zojuist uitgekomen cd van John en Rachel Nicholas uit Massachusetts voldoet aan al mijn voorwaarden. Met een Gretch gitaarsound, bekend van The Byrds en Tom Petty , horen we op “Here You Are” een duo met een levensechte snik en ‘n traan in hun liedjes. Passie, liefde, verdriet en vreugde klinken uit de speakers. De inspiratiebron van John en Rachel is hun gelukkig huwelijk, dat al dertig jaar stand houdt. Een tekst als “People like us has the moon in their stars” is één van die vele terugkerende clichématige passages, maar maakt het iets uit dat wat deze twee mensen bezitten zo duidelijk naar voren komt, namelijk geluk. De stemmen van John en Rachel smelten samen als ze Oh America, It’s You vertolken.

Luisteraars die meer diepgang zoeken in de teksten, komen er op “Here You Are” waarschijnlijk ietwat bekaaid van af. Muzikaal bezit deze schijf de nodige altcountry nummers, maar wordt de blues in het nummer Everything I Need zeker niet over het hoofd gezien. Akoestische guitaren en de fiddle spelen een belangrijke rol op deze voortreffelijke cd. Overduidelijk zijn de invloeden van Emmylou Harris en Steve Earle. Alleen begeleid door zijn gitaar sluit John Nicholas in het nummer Brand New Heart met de terugkerende tekstlijn “Ain't no cure for a broken heart” een folk- en americana-cd af, die een uitstekend medicijn kan zijn voor mensen die diep in de put zitten. Twee stemmen en twee harten worden één gedachte tijdens het beluisteren van “Here You Are” van John en Rachel Nicholas.

http://www.johnandrachelnicholas.com/
www.myspace.com/johnandrachelnicholas
www.cdbaby.com/cd/JohnRachelNicholas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten