Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 18 november 2009

The Wanderkind - The Wanderkind



The Wanderkind is Alicia Viani en Jeff Cramer uit Portland, Orlando. Een duo dat toevallig is ontstaan. Alicia en Jeff aten in een klein plaatselijk café en vonden de ambiance prachtig. "Wat zou het mooi zijn om hier een keer op treden", zeiden zij tegen elkaar. De café-eigenaar hoorde dit en vertelde dat in de hoek van het café twee akoestische gitaren stonden. Bij de eerste tonen sloeg de vonk direct over. Het was de eigenaar die het ‘concert’ van het duo na twee uur moest stoppen vanwege sluitingstijd van zijn café. Uiteindelijk speelden Alicia en Jeff daar ieder weekend. Na een aantal maanden besloten zij een paar eigen composities op te nemen in de Kung Fu Bakery Studio's.
Als The Wanderkind is onlangs de eerste cd verschenen met daarop acht nummers. Composities die stuk voor stuk thuishoren in de folkmuziek. Alicia beschikt over een warme stem met een rauw randje. Jeff daarentegen is de lieflijke tegenpool met een zoete stem à la Paul Simon. Twee stemmen die schitterend harmoniëren. De finger-pick begeleiding op de akoestische gitaren geeft het geheel een ouderwetse sound mee. Intimiteit staat hoog in het vaandel van deze twee topmuzikanten. De acht folkliedjes zijn in vijf uur opgenomen en klinken erg spontaan. Naast zes eigen nummers staan op The Wanderkind tevens twee covers. Het tedere Roll 'Em Easy (Lowell George) en het ingetogen uitgevoerde My Bucket's Got A Hole In It (Hank Williams jr) met prachtige samenzang van het duo complementeren het geheel. The Wanderkind is een uitstekend traditioneel folkalbum geworden. Het laat zien hoe groot de chemie is tussen deze twee mensen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten