Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

zondag 8 november 2009

Ian Lang - The Whisper



Singer-Songwriter Ian Lang uit het Engelse Cheshire is geen nieuw gezicht. Hij was voor mij zeker wel een onbekende naam. Vanaf 1997 verblijdt de heer Lang ons met mooi verhaalvertellende liedjes. Dit doet hij veelal met een stevige brok emotie in zijn licht krassende stem. Vanaf zijn debuut cd "Primitive" uit 1997 legt Ian met het uitbrengen van een nieuwe schijf de lat hoger als liedjesschrijver. "Blood on the Pale Moon" uit 2003 mocht zich heugen op positieve recensies van de Engelse pers. Samen met Gavin Sutherland (sutherland Bros), Chris Parks (Any Trouble), Ollie Collins (Angie Palmer), Zak Borden (Rachel Harrington), Paul Elliot (michelle Shocked) en vokaliste Nancy K. Dillion heeft Ian Lang in de Nursery studio in Engeland een collectie aan subliem geschreven nummers opgenomen wat resulteert in zijn vierde cd "The Whisper".
Met een uiterst spaarzame invulling van de viool, pedal steel, dobro, mandoline en zangeres Nancy K. Dillion bouwt Ian vanaf de akoestische opener Under The Sun het spanningsveld behoorlijk op. Hij verliest dan ook geen moment de intensiteit van zijn teksten uit het oog. Als producer heeft Ian een uitermate klein en indringend beeld gecreeƫrd. Als singer-songwriter omarmd met zijn akoestische gitaar weet hij met zijn sterk geschreven repetoire het geheel een intiem beladen sfeertje mee te geven."The Whisper" heeft mij van het begin tot het eind grotendeels ontroerd en geraakt. Menig luisteraar zal Ian Lang zich met zijn intense vertolkingen aan zich weten te binden. Geef hem die kans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten