Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 23 november 2009

The Dishevelled Gentlemen - Calling In Favours



In zes dagen, oftewel tachtig uur, heeft de Australische rockband The Dishevelled Gentlemen veertien songs opgenomen voor de debuut-cd "Calling In Favours". Het vijftal onder leiding van zanger en gitarist Daniel Howlett is duidelijk beïnvloed door Neil Young en The Rolling Stones. Producer Tim Johnston, bekend van zijn werk met Nick Cave, heeft een zorgvuldig gepolijst en uitgebalanceerd geluid weten neer te zetten. Op "Calling In Favours" verlenen tal van gastmuzikanten hun medewerking. Hierdoor heeft de cd ook een afwisselender geluid meegekregen. De cd bevat smerige rockers als Second Hand News, Call Your Name en Because Of You. Door de toevoeging van een blazerssectie wordt het vurige Bus Stop in een souljasje gestoken. De semi-akoestische nummers One More Time en A Heavy Heart zijn frisse countryliedjes, mede door Paul Thomas op pedal Steel en zangeres Lilith Lane met haar ijl gegalm á la Kate Bush.
Bay Of Booze heeft overduidelijk een raakvlak met Neil Young & Crazy Horse. De texmex-song Freewill is de verrassing en uitschieter van de cd. Dit debuut is niet allemaal rozegeur en maneschijn. Liedjes als State Of Emergy, How We Arrived en New Faces zijn nummers die niet blijven hangen. Zanger Daniel Howlett zingt soms op een overdreven manier als Mick Jagger, Robert Smith en Marc Bolan. Ik heb absoluut niets tegen de betreffende heren, maar op deze cd komt het behoorlijk storend over. "Calling In Favours" van The Dishevelled Gentlemen is een plaat met vele lekker rockende momenten met uitstekende songs. Helaas zakt het hoge niveau nog te vaak in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten