Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 5 november 2009

Indio Saravanja - The Caravan Sessions



Zijn wieg stond in Argentiniƫ, maar hij verkaste al op jonge leeftijd naar Canada. Indio Saravanja is een folkzanger met een autobiografisch repertoire. Zijn stem doet denken aan een zeurderige Bob Dylan terwijl de fijngevoeligheid van zijn gitaarspel veel weg van de stijl van Neil Young. Op zijn nieuwe cd "The Caravan Sessions" zorgt Saravanja voor veel luistergenot. Hij wordt bijgestaan door John Ellis (pedal steel), Daniel Lapp (viool, trompet) en Pat Steward (drums). Indio is zelf een begenadigd multi-instrumentalist, die net zo makkelijk gitaar en banjo als piano speelt. Qua stijlopbouw komen zijn liedjes in de buurt van Neil Young en Townes van Zandt.



Stond op zijn naamloze debuut-cd uit 2005 nog een mix van akoestische en rockende songs, op deze tweede schijf is Saravanja een stuk duidelijker wat hij ons prijs wil geven, namelijk Green Village folksongs. Dat we hier te maken hebben met een interessante persoonlijkheid en een gedreven folkzanger mag duidelijk zijn. Op “The Caravan Sessions” stijgt Indio uit boven zichzelf. Zijn subliem geschreven en uitgevoerde songs doen ons nu al uitzien naar zijn volgende album. Hopelijk wacht hij daar niet te lang mee.


www.indiosaravanja.com






Geen opmerkingen:

Een reactie posten