Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

maandag 23 november 2009

The Mayhaws - Lonely Place



De "Mayhaw" is een zoetachtige bes die aan de stekelige hagendoorn groeit. Zo zoet als deze bes waarschijnlijk smaakt, klinkt de muziek van de gelijknamige band The Mayhaws. Het uit Florida afkomstige kwintet bestaat uit: Sharla June (zang, gitaar, banjo), Carrie Harnby (zang, dubbele bas, accordeon), Dave Leporati (zang, mandoline), Adam Straubinger (viool) en Deb Berlinger (drums, percussie). De kracht van The Mayhaws is het kundige songschrijven van Sharla, Carrie en Dave. Tevens nemen zij om de beurt de zangpartijen voor hun rekening. De samenzang en de harmonische partijen zijn om van te snoepen.
Liefhebbers van The Everly Brothers of The Louvin' Brothers zullen dan ook veel plezier beleven aan deze schijf. De melodieuze liedjes op "Lonely Places" zijn vol met invloeden van folk, honky-tonk, country en bluegrass. De prettige klanken van The Mayhaws voeren je mee naar de stekelige hagendoorn met die zoete vrucht. De veertien nummers hebben namelijk een zoet karakter, maar door de goede arrangementen en de sterke vocale en instrumentale kwaliteiten van het vijftal ontstaat er een pittige eigen sound. The Mayhaws weet de luisteraar met aanstekelijke zang en nummers aan zich te binden. Een uitstekende en gezellige plaat met vele eigen gezichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten