Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

woensdag 4 november 2009

Farewell Milwaukee - Autumn Rest Easy



Een nieuw gezicht in Rootsrock land? Ja, we verwelkomen folkrockband Farewell Milwaukee uit Minneapolis. Het kwintet is onder leiding van zanger,gitarist Ben Lubeck in 2008 opgericht. Lang gewacht op het maken van een eerste album hebben de heren niet. Fris als een hoentje zijn ze samen met producer Brad Bivens de studio ingedoken. Voor een producer is het natuurlijk altijd prettig om met een band te werken, die nog zoekende is naar een eigen gezicht.



De basis van het debuut van Farewell Milwaukee "Autumn Rest Easy" vormen de akoestische gitaren en uitermate schitterende verzorgde samenzang. Nergens is gebruik gemaakt van overproduktie of aandikking van de zang, zodat werkelijk een pracht en praal aan vocale harmonieën tot je komt. Keyboard en pedalsteel-speler Adam Lamoureux zorgt voor de broodnodige afwisseling tussen de akoestische- en elektrische gitaren, waardoor de zelfgeschreven liedjes veel weg hebben van het geluid van een band als The Jayhawks, maar niet op een storende manier. Op "Autumn rest easy" is ruimte gemaakt voor de band om lekker met elkaar te jammen, maar het zijn de akoestisch begeleide folksongs, die de boventoon op de debuut cd voeren. Folkrock met een kop en een staart. Door de aangename luisterrijke en voortreffelijke harmonieën roepen Americana liedjes als Way Out,Coming Around To Get You en Your Eyes Are So Green vergelijkingen op met The Felice Brothers met een verschil, dat de samenzang van de vijf heren wel een mooi afgerond geheel vormt. Farewell Milwaukee overrompelde mij op alle fronten. Ze maken de donkere, kille en natte herfstdagen er een stuk prettiger door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten