Bedankt dat je mijn blog heb bezocht. Om de lezer nog beter op de hoogte te houden ga ik regelmatig een Nieuwsbrief verzenden. Aanmelden voor de Nieuwsbrief via johan.schoenmakers@gmail.com

donderdag 12 november 2009

Orpheum Bell - Pearls



Dit jaar staat bol van de mooie singer-songwriter produkties en altcountry cd's. Gelukkig verschijnen er ook regelmatig afwijkende cd's. De tweede cd van Orpheum Bell "Pearls" moet in dit verband zeker genoemd worden. De sterke troef van de band is zanger Aaron Klein met dat grommende en krassende van Tom Waits in zijn stem. Ook het repertoire van Orpheum Bell ligt ietwat in het verlengde van de heer Waits. Het zestal uit Ann Arbor, Michigan, brengt een mix van folk, country, jazz en Balkanmuziek. Muziek die perfect is als achtergrond in een stomme film.



In het jazzy titelnummer gromt Klein dat de wereld vol is met parels. Was het maar waar. Met Laurel Premo in de hoofdrol en de dames Crawford en Hodnefield voor de doowop-koortjes wordt in Local Boy een authentiek vijftiger-jarengeluid geschapen. De vrolijke, meeslepende zigeunermuziek in de instrumentale nummers Luna Pier en Money From Another Town laten je uit je stoel opveren. Maar in Don't Let On, dat invloeden vertoont van The Handsome Family zet je duidelijk weer terug op aarde. De mix van de Hongaarse muziek met folk is verbazingwekkend goed te noemen en zeker verrassend. Voor muziekhebbers die eens iets anders willen dan de tradionele folk, altcountry of americana is "Pearls" van Orpheum Bell een uitermate leuk alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten